18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Papegaai Schuelke na 1.5 uur gered uit boom

©112-Zuidland

Zuidland - Vanmorgen kwam de melding binnen voor de brandweer en de dierenambulance van een dier op hoogte bij de Boeren camping Kersengaard aan de Ramshilseweg.

Zuidland – Vanmorgen kwam de melding binnen voor de brandweer en de dierenambulance van een dier op hoogte bij de Boeren camping Kersengaard aan de Ramshilseweg. Het desbetreffende dier bleek een papegaai te zijn die de nacht had doorgebracht in een boom. De eigenaar die op de camping zit had de kooi open neergezet in de hoop dat hij terug zou keren.

Schuelke had nog nooit gevlogen, dus het was heel eng voor haar. Als het aan haar lag bleef het bij één keer. Bij aankomt heeft de brandweer een hoogwerker erbij gevraagd uit Hellevoetsluis, echter konden zij niet op het veldje staan met hun wagen en moest er iets anders verzonnen worden.

Eerst is er geprobeerd met een trap en een net van de dierenambulance het dier te pakken, maar Schuelke vond het uitzicht waarschijnlijk iets te mooi en raapte al haar moed bijeen om weer te gaan vliegen… maar wel naar de volgende boom.

Ze zat nu op een tak van een grote boom, waar geen ladder tegen kon. Gelukkig is onze brandweer redelijk creatief en knutselden ze het vangnet op een paal om lengte te hebben. Bij de eerste poging misten ze nog wat lengte maar na nog wat hoogte te hebben overwonnen kon Schuelke na 1.5 uur gevangen worden. Het beest zit nu weer in zijn kooi en kan terugkijken op een heel avontuur.

De eigenaar van Schuelke was de hulpdiensten zeer dankbaar en gaat hun bedanken door een krat bier langs de kazerne te brengen.

error: Deze content is beveiligd