1 maart 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Testlocatie voor Corona in Zuidland

Stock

Zuidland - Op de oude milieustraat aan de Kerkweg komt een testlocatie voor Corona. De locatie zal rond de 12 tot 18 maanden worden gebruikt.

Zuidland – Op de oude milieustraat aan de Kerkweg komt een testlocatie voor Corona. De locatie zal rond de 12 tot 18 maanden worden gebruikt.

Vanaf 8 juli wordt de locatie opengesteld. Inwoners van Voorne-Putten die 12 jaar en ouder zijn en die klachten hebben kunnen op afspraak langskomen en zich laten testen. De test zal plaatsvinden vanuit de auto, om de kans op besmetting te verkleinen en de doorstroming optimaal te houden. De testen zullen worden afgenomen door de GGD. De uitzag zal niet direct bekend zijn maar zal later worden gecommuniceerd.

Door deze Drive-thru testlocatie hoopt de GGD een beter beeld te krijgen van de verspreiding van het virus en kan hier ook zien wat de uitwerking is van de maatregelen.

Testlocaties

Het aantal testen voor de regio Rijnmond is maximaal 1820 per dag. Het is op dit moment moeilijk in te schatten hoeveel mensen de testlocatie Zuidland zullen bezoeken.

In de regio Rijnmond zijn in totaal vijf testlocaties met acht teststraten en twee mobiele testunits beschikbaar. Momenteel is één straat en de twee mobiele testunits ingericht. Op elke testlocatie kunnen per dag 100 mensen getest worden.

De GGD geeft hun voorkeur aan deze testlocaties. Op de locaties is sneller en veiliger te testen dan aan huis.

De testlocatie in Zuidland zal op dinsdag t/m zaterdag van maximaal 9:00 tot 17:00 uur open zijn.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer: 14 0181. Er wordt hard gewerkt voor een landelijk nummer waarop mensen zich kunnen aanmelden, zodra deze bekend wordt gemaakt zal dit worden gepubliceerd.

Meer weten over hoe het testen te werk gaat? neem dan contact op met de GGD Rotterdam-Rijnmond via (010) 44 38 031.

error: Deze content is beveiligd