17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Bewoner springt uit raam bij woningbrand

©112-Zuidland

Zuidland - Vannacht is rond 2:20 uur een brand ontstaan in een woning aan het Hoofd. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de wasmachine in de keuken en werd vrijwel direct opgeschaald naar 'middel brand'. Om de brand te ontvluchten moesten de bewoners het huis via het raam verlaten.

Zuidland – Vannacht is rond 2:20 uur een brand ontstaan in een woning aan het Hoofd. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de wasmachine in de keuken en werd vrijwel direct opgeschaald naar ‘middel brand’. Om de brand te ontvluchten moesten de bewoners het huis via het raam verlaten.

De bewoners werden wakker van het geluid van de brand. Ze konden het huis niet meer verlaten via de deur, dus moesten zij vluchten via het raam. Eén bewoner sprong uit het raam om hulp te halen, hierbij raakte deze gewond. De hulp kwam van de buurman die de laatste bewoner door middel van een trap redde. Overige buren hebben de bewoners opgevangen.

Toen de brandweer arriveerde stond de woning al vol met rook, die ook al naar buiten kwam. De brandweer heeft de deur geforceerd en kon hierna snel starten met de blussing.

Tekst gaat verder onder de foto

Voor de bewoners kwam een ambulance ter plaatse om hen te controleren, gelukkig viel het letsel mee.

De brandweer van Zuidland is ondersteund door de brandweer van Oudenhoorn en de hoogwerker van kazerne Spijkenisse, welke beiden ook zijn ingezet.

Na een uur was de brand onder controle. Naastgelegen woningen zijn gecontroleerd op CO en konden al snel worden vrijgegeven. Voor de bewoners is Salvage geregeld voor de verdere afhandeling. De schade is groot.

error: Deze content is beveiligd