19 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Politie test het portofoon netwerk

©112-Zuidland

Zuidland - De politie is vandaag bezig met het testen van het portofoon netwerk (oftewel C2000 netwerk). Dit om te controleren of op elke plek het portoverkeer goed te verstaan is.

Zuidland – De politie is vandaag bezig met het testen van het portofoon netwerk (oftewel C2000 netwerk). Dit om te controleren of op elke plek het portoverkeer goed te verstaan is.

Zuidland ligt precies tussen twee C2000 masten in. Er staat er één mast in Hellevoetsluis en in Spijkenisse. Hierdoor is de kans dat er een mindere verbinding is. Ook zijn er eerder storingen geweest, wat een aanleiding is voor dit onderzoek. Eveneens reed er een ondersteunende eenheid van de brandweer rond, die mogelijk ook aan het testen was. De agenten die het onderzoek deden kwamen uit Rotterdam.


C2000

Het C2000 netwerk wordt door alle hulpdiensten gebruikt om te communiceren. Ook wordt het gebruikt om eenheden aan te sturen vanuit de meldkamers van de brandweer, politie en ambulance. Een cruciaal systeem dus, en daarom belangrijk dat het werkt.

error: Deze content is beveiligd