18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand

©112-Zuidland

Zuidland - Iets voor half 9 voor vanavond is de brandweer uitgerukt voor een prio 2 brandgerucht: geen spoed. De bewoner van een woning aan het Hoofd was al 2 dagen bezig zijn houtkachel aan te krijgen. Vanavond lukte het, alleen ontstond er wel een schoorsteenbrand.

Zuidland – Iets voor half 9 voor vanavond is de brandweer uitgerukt voor een prio 2 brandgerucht: geen spoed. De bewoner van een woning aan het Hoofd was al 2 dagen bezig zijn houtkachel aan te krijgen. Vanavond lukte het, alleen ontstond er wel een schoorsteenbrand.

De brandweer was al snel ter plaatse en concludeerde dat er een hoogwerker nodig was. Zo werd er vervolgens vanuit Spijkenisse de hoogwerker aangestuurd.

Door middel van een ramoneur heeft de brandweer via de hoogwerker de schoorsteen geveegd, al ging dit ook niet helemaal goed. Een deel van de ramoneur bleef waarschijnlijk hangen waardoor een deel hiervan af brak en naar beneden viel via de pijp.

Rond 21:30 uur kon de brandweer inpakken en retour kazerne. De waarschijnlijke aanleiding van de brand is een schoorsteen die niet geveegd is.

error: Deze content is beveiligd