18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

74-jarige vrouw en haar buurvrouw slachtoffer van babbeltruc

Stockfoto

Zuidland - Gistermiddag is een 74-jarige vouw en haar buurvrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Zuidland – Gistermiddag is een 74-jarige vouw en haar buurvrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 15:30 uur woensdagmiddag werd er bij de 74-jarige vrouw, wonend aan de Dr W Dreesstraat, aangebeld door twee mannen. De mannen vertelden dat zij voor de waterleiding kwamen en vroegen of zij binnen mochten komen. De bewoonster stond dit toe en liet de mannen binnen. De mannen vroegen of zij ook in het keukenkastje van de buren te kijken voor de waterleiding. Rond 16:00 uur betraden zij de woning van de buren. Toen de mannen weer weg waren bleken zij sierraden en geld hadden weggenomen. De politie zoeken getuigen van de babbeltruc. Heeft u info? Bel dan de politie via 0900-8844.

Waak voor babbeltruc’s! Laat nooit iemand zomaar binnen als u degene niet kent en geen afspraak heeft.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt regelmatig voor: onbekenden bellen bij vaak oudere dames aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich voor als van alles, van meteropnemer tot thuiszorgmedewerker. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. En het gebeurt bij de meest pientere mensen, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. Toch is het goed om bewust te zijn van de werkwijze en ouderen in uw omgeving hierop te wijzen.

Foto: Stockfoto

error: Deze content is beveiligd