13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Dak waait van dakkapel van Michel; 3,5 uur nadat hij de sleutel kreeg

© 112-Zuidland

Zuidland - De brandweer is vanmiddag iets na 1 uur opgeroepen naar de Stationsweg. Hier was een dak van een dakkapel gewaaid. De bewoner had nog maar 3,5 uur de sleutel.

Zuidland – De brandweer is vanmiddag iets na 1 uur opgeroepen naar de Stationsweg. Hier was een dak van een dakkapel gewaaid. De bewoner had nog maar 3,5 uur de sleutel.

Michel Bons had het huis gekocht en had vanmorgen iets voor 11 uur de sleutel overhandigd gekregen. Hij verhuist van Vlaardingen naar Zuidland omdat hij graag een tuin wilde, wat hij niet in zijn appartement in Vlaardingen had. Een vriend van hem was afgelopen zomer in Zuidland komen wonen.

Toen Michel vanmiddag zijn huis aan het bewonderen was hoorde hij plotseling een klap en kwam er allemaal water naar binnen. Toen Michel ging kijken zag hij dat het dak van zijn dakkapel, wat de slaapkamer moet worden, eraf lag. Snel belde hij zijn vriend die zijn oren niet kon geloven.

Michel en zijn vriend

De brandweer van Heenvliet heeft samen met de hoogwerker het resterende deel los gemaakt en naar beneden laten vallen. Hierdoor moest de Stationsweg enige tijd dicht.

De schade is groot. Naast waterschade zijn er ook dakpannen kapot en zijn dakgoot. De waterschade loopt van de bovenverdieping tot de kelder. Er stonden nog geen meubels in de woning. Michel zal bij zijn vriend worden opgevangen tot de herstelwerkzaamheden klaar zijn.

Salvage is ter plaatste gevraagd om Michel te ondersteunen in de volgende stappen.

error: Deze content is beveiligd