18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Zeer grote brand verwoest twee loodsen

© 112-Zuidland

Zuidland - Iets na 1:30 vannacht kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand aan de Molendijk. Al snel bleek dat het om een flinke brand ging en schaalde de brandweer vrijwel direct op naar grote brand.

Zuidland – Iets na 1:30 vannacht kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand aan de Molendijk. Al snel bleek dat het om een flinke brand ging en schaalde de brandweer vrijwel direct op naar grote brand.

De brand is begonnen in de rechter loods waarin hout was opgeslagen. Al snel sloeg het vuur over naar de naastgelegen loods. Na nog geen 10 minuten sloegen de vlammen al metershoog de lucht in.

Voor de brandweer was de waterwinning een probleem. Omdat er geen brandput of openwater in de buurt was kostte het veel moeite om water bij de brand te krijgen. Echter zou dit het vuur nooit hebben kunnen tegenhouden. De brandweer heeft vooral ingezet op het behouden van een naastgelegen loods. Hierbij werd onder andere een blusrobot ingezet omdat het te warm was om als brandweerman een waterscherm op te bouwen. Niet alleen de loods moest worden gekoeld maar ook een woning die tegenover de loods stond, samen met enkele schuurtjes.

Door de harde wind is de brand moeilijk onder controle te krijgen, dit zal dan ook nog enige tijd duren. Verwacht wordt is dat de brandweer dinsdag nog een groot deel van de dag zal moeten nablussen, en ook dan zal de wind nog een rol spelen.

Door meetploegen nabij Simonshaven en het vakantiepark worden steekproefsgewijs metingen verricht naar de samenstelling van gevaarlijke stoffen in de rook. Inmiddels is bekend dat er geen asbest is vrijgekomen.

error: Deze content is beveiligd