18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brandweer schaalt op naar grote brand voor brand in bedrijfsverzamelgebouw

© 112-Zuidland

Zuidland - Om 17:45 uur is de brandweer opgeroepen voor een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Raadsherenhoek. Er werd direct opgeschaald naar middel brand omdat de brand uitslaand zou zijn.

Zuidland – Om 17:45 uur is de brandweer opgeroepen voor een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Raadsherenhoek. Er werd direct opgeschaald naar middel brand omdat de brand uitslaand zou zijn.

Bij aankomst is de brandweer direct begonnen met blussen, en had de vuurhaard zelf al snel onder controle. Ondertussen had de brandweer verder opgeschaald naar grote brand omdat men bang was dat de brand zou kunnen overslaan in naastgelegen panden of het dak. Dit bleek al snel niet het geval en kon het pand vervolgens geventileerd worden. De brandweer heeft ook een aantal gasflessen veiliggesteld, zodat dit ook geen probleem kon opleveren.

Mogelijk is de brand ontstaan in een CV ruimte. Team brandonderzoek van de brandweer zal onderzoek doen naar de werkelijke oorzaak. Dit is inmiddels afgerond. Het incident is overgedragen aan de politie, welke nu ook onderzoek doen.

Eerste brandonderzoek wordt al snel gestart

Er is vooral rookschade. Door het snelle handelen van de brandweer valt de brandschade mee. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

error: Deze content is beveiligd