18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brandweer en ambulance opgeroepen voor gewonde vrouw in Beningerslikken

© 112-Zuidland

Zuidland - De brandweer en ambulance zijn vanmiddag iets voor 5 uur opgeroepen naar de Zuidoordsedijk. Een vrouw had zich verstapt in het natuurgebied de Beningerslikken. Omdat de ambulance haar niet kon bereiken, en mevrouw ruim 3 kilometer het natuurgebied in lag, is de brandweer opgeroepen ter assistentie.

Zuidland – De brandweer en ambulance zijn vanmiddag iets voor 5 uur opgeroepen naar de Zuidoordsedijk. Een vrouw had zich verstapt in het natuurgebied de Beningerslikken. Omdat de ambulance haar niet kon bereiken, en mevrouw ruimeen kilometer het natuurgebied in lag, is de brandweer opgeroepen ter assistentie.

De brandweer heeft een slot van een hek moeten forceren voor de ambulance, maar al snel bleek dat de ambulance niet veel verder kon. Het ambulancepersoneel is samen met de brandweer naar mevrouw gelopen, die nog werd gesteund door een vriendin van haar. Gelukkig bleek mevrouw niet haar been te hebben gebroken en kon met ondersteuning nog wel redelijk lopen.

Met ondersteuning van de brandweer heeft mevrouw de afstand terug gelopen. In de buurt van de ambulance kon mevrouw op de brancard worden gelegd, en kon zij rijdend richting de ambulance. De brancard kon niet het hele stuk worden meegenomen omdat het terrein hier niet geschikt voor was.

Eenmaal terug bij de ambulance bleek dat een grote groep geïnteresseerde schapen de ambulance had geïnspecteerd en van de situatie gebruik gemaakt door in de schaduw van de ambulance te gaan liggen. Zij maakten echter netjes weer plaats toen de ambulance vertrok.

Mevrouw hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis en is door familie opgehaald.

error: Deze content is beveiligd