18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Grote brand in bedrijfspand

©112-Zuidland

Zuidland - Rond kwart over 2 vannacht werd de brandweer opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Scheijdelveweg. Onderweg werd al snel duidelijk door de rookontwikkeling dat het om een grote brand ging.

Zuidland – Rond kwart over 2 vannacht werd de brandweer opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Scheijdelveweg. Onderweg werd al snel duidelijk door de rookontwikkeling dat het om een grote brand ging.

Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak van het bedrijfsverzamelgebouw. Vanwege het gevaar kon de brandweer niet naar binnen. Wel zijn een aantal gasflessen veilig gesteld. De brandweer heeft eerst met een waterkanon ervoor gezorgd dat de brand niet verder kon uitbreiden. Toen ook de hoogwerker was opgesteld en deze voorzien was van water heeft deze een eerste blussing gedaan.

De brand bleek al snel complex door de complexiteit van het pand. Er zaten meerdere units in het pand van bedrijven. Omdat ook niet direct bekend is wat hierin zit brengt dit extra gevaren met zich mee. Mede hierdoor kon de brandweer niet zomaar naar binnen. Om deze reden is een speciale blusrobot van de brandweer ingezet om een binnen verkenning te doen en om te blussen. Dit bleek al snel effectief.

De blusrobot

Ook is een drone ingezet om brandhaarden van bovenaf op te sporen. Deze drone heeft een warmtecamera aan boord. Hierdoor kan er preciezer ingezet worden om de brand meester te krijgen.

De drone met de warmtebeeldcamera

Rond 5 uur was de brand meester. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen en het controleren van de overige units. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend en wordt onderzocht. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

error: Deze content is beveiligd