23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Zwaan met vishaak in bek gered door de Zwanengroep

©112-Zuidland

Simonshaven - Vanmorgen werd in de Bernisse, rondom het vakantiepark Zuytland Buiten, een zwaan gezien met een vishaak in de bek. Zwanengroep Zuid-Holland is hier vanmiddag voor opgeroepen. Deze organisatie, gerund door vrijwilligers, is gespecialiseerd in het helpen en redden van zwanen.

Simonshaven – Vanmorgen werd in de Bernisse, rondom het vakantiepark Zuytland Buiten, een zwaan gezien met een vishaak in de bek. Zwanengroep Zuid-Holland is hier vanmiddag voor opgeroepen. Deze organisatie, gerund door vrijwilligers, is gespecialiseerd in het helpen en redden van zwanen.

De zwaan was niet makkelijk te vangen. Deze bleef maar wegvluchten van de boot waarmee werd geprobeerd om hem te pakken. In het water in het vakantiepark is het smaller en werd daar dus ook geprobeerd om de zwaan te pakken…totdat de tank van de boot leeg was. Na een tijdje konden de mannen van de Zwanengroep weer verder. Uiteindelijk is de zwaan op het grote water gepakt. Op het land is geprobeerd om de haak uit de tong van de zwaan te halen, maar dit lukte niet. Hierop is besloten om de zwaan naar een opvang in Rotterdam te brengen, waar het dier verzorgd zal worden. Wanneer hij weer is opgeknapt zal hij op dezelfde plek worden uitgezet.

Ziet u een zwaan in nood? Dan kunt u altijd bellen met de Zwanengroep via: 06 83797378

error: Deze content is beveiligd