13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Politie doet onderzoek na vondst schedels in het Spui

© van Berkel

Zuidland - Omstanders hebben zondagmiddag langs de Krommendijk in Zuidland in het water meerdere schedels aangetroffen. De schedels zaten in een vuilniszak, een aantal waren er al uit gevallen.

De politie zette de omgeving af en heeft de schedels door de Forensische Opsporing veilig laten stellen. Een woordvoerster van de politie laat weten dat het niet bekend is of het om echte menselijke schedels gaat of namaak.

De Forensische Opsporing stuurt de schedels ter controle door naar het Nederlands Forensisch Instituut . Van een misdrijf lijkt geen sprake te zijn.

Een kanoër wilde vanmiddag het Spui op toen deze een aantal resten tegen kwam. “o nee hè, niet weer”, hij had ook vrijdag al resten aangetroffen. Toen had hij eveneens een vuilniszak gevonden met 2 schedels. Deze had toen ook de politie meegenomen. Toen zij vanmiddag verder keken zagen zij meer resten liggen: hele schedels, stukken kaak en tanden. Opnieuw hebben zij toen de politie gebeld.

De politie denk dat het om resten van voor de eerste wereldoorlog gaat.

error: Deze content is beveiligd