17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brandweer blust snel uitbreidende brand op akker

©112-Zuidland

Zuidland - Begin van de avond is de brandweer opgeroepen voor een brand op een akker aan de Breedeweg. Boeren waren het tarwe van het land aan het halen met een combine.

Waarschijnlijk was er een heet onderdeel van de combine afgevallen waardoor er brand ontstond in het al gemaaide gedeelte. Door de droogte bereidde de brand zich heel erg snel uit. Daarom werd er een tweede tankautospuit van Heenvliet opgeroepen en werd er opgeschaald naar ‘middel brand’.

De brandweer moest met veel water de snel uitbreidende brand bestrijden. Het duurde even voor er genoeg water was omdat er alleen een klein slootje was. De boer heeft met een ploeg het land omgeploegd om zo het land goed af te kunnen blussen en de brandweer heeft met vuurzwepen het uitbreiden tegengegaan. Na enige tijd arriveerde een schuimblusvoertuig uit Rotterdam-Noord, welke heel veel water bij zich heeft. Door met een waterkanon het land nat te spuiten was de brand snel onder controle. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Het nog niet gemaaide tarwe heeft vrijwel geen schade opgelopen.

error: Deze content is beveiligd