18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Grote brand in berg met hooibalen

©112-Zuidland

Zuidland - Vanavond heeft er een grote brand gewoed in een grote berg met hooibalen aan de Krommedijk. Een berg van zeker 8 meter hoog en tientallenmeters in lengte staat inmiddels grotendeels in brand.

Water was voor de brandweer een probleem. Dit omdat er te weinig water in de slootjes zat. Daarom is een grootwatertransport ter plaatse gevraagd en was er na 1 uur en 3 kwartier eindelijk genoeg water om de brand te bestrijden. Tot die tijd hebben de boeren met een gierwagen en een pomp zelf geprobeerd om de brand tegen te houden. Toen het water er was heeft de brandweer door middel van waterkanonnen de strobalen nat gemaakt en blust hiermee de brand. Ook een drone is ingezet om de brand van bovenaf te bekijken en brandhaarden in beeld te brengen. Dit zal zeker deze nacht nog duren, al dan niet dagen. De rook trekt richting Goudswaard. Of dit daar overlast geeft is niet bekend. De Krommedijk is afgesloten geweest voor verkeer maar is inmiddels weer open.

Gisteren is er ook een klein brandje geweest in de stapel. deze hebben de boeren zelf kunnen bestrijden.

error: Deze content is beveiligd