17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Grote politieactie na verdachte situatie; 1 aanhouding

©112-Zuidland

Zuidland - Buurtbewoners in de polder zagen vanavond een Audi rijden. Deze was eerder deze ochtend ook al gezien rondom een woning aan de Schoutsweg. Bewoners reageerden scherp.

Zij zijn de Audi gevolgd en hebben de politie gebeld. De Audi bereikte in de polder zeer hoge snelheden. De Audi eindigde op het terrein van de woning aan de Schoutsweg. De politie kwam ook net aan, maar de twee inzittenden konden nog net uitstappen en verstoppen. Echter werd er toch al snel eentje aangehouden welke in de bosjes lag.

Een politiehelikopter werd opgeroepen en ook een speciaal team van de politie: Team Parate Eenheid (TPE). De politie heeft van bovenaf gezocht naar de laatste persoon. De politie heeft de omgeving afgezet zodat de situatie zogenaamd ‘bevroren’ kon worden. Na enige tijd heeft het TPE een inval gedaan, hierbij werden ook honden ingezet. Omdat de personen mogelijk vuurwapengevaarlijk waren hadden de agenten maar ook de honden kogelwerende vesten aan.

De politie heeft de woning en de bijgebouwen gecontroleerd maar na een uur zoeken was er niemand gevonden. De man die aangehouden is zal worden ondervraagd.

Mogelijk waren de twee de buurt aan het verkennen voor een inbraak of overval. De bewoners hadden de situatie van de verdachte Audi gedeeld in een buurtapp waardoor iedereen op de hoogte was en erop kon letten. Dit bleek in deze situatie goud waard.

error: Deze content is beveiligd