18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Een klassieker: Brandweer redt kat van dak

©112-Zuidland

Zuidland - De brandweer is vanmorgen iets voor 9 uur voor wel een hele klassieke melding op weg gestuurd: een kat op het dak. Ter plaatse aan de Hoogwerf zat er inderdaad een kat luid miauwend op het dak.

De kat had zich deze ochtend toch wat anders voorgesteld. Na de radicale actie durfde hij voor geen goud de nok meer af. De brandweer van Zuidland en Spijkenisse zijn met een hoogwerker omhoog gegaan. Het beestje vond het toch allemaal wel heel eng worden en bleef maar achteruit lopen, totdat dit niet meer verder kon. De brandweerman heeft de kat gerust proberen te stellen waarna hij deze bij de nekvel kon pakken.

Eenmaal beneden was de kat, geef hem eens ongelijk, wel even klaar met al die drukte en ging zo snel als hij kon een rustig plekje opzoeken. De baasjes hebben met spanning gekeken naar de reddingsactie en konden de brandweer achteraf toch even bedanken.

error: Deze content is beveiligd