17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Overleden man is 41-jarige Zuidlander; 35-jarige man uit Weert aangehouden

Foto: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Zuidland - De overleden man die gisteren is omgekomen bij de schietpartij aan de Maalsteen was 41 jaar en woonde in Zuidland. Maar wat is er precies allemaal gebeurd?

Rond 22:30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er schoten waren gehoord en hierbij iemand zwaargewond was geraakt. Agenten waren snel ter plaatse en hebben de man, die op de parkeerplaats lag, gereanimeerd. Veel hulpdiensten spoedden zich naar de Maalsteen maar tevergeefs. De man bleek dusdanig gewond dat hulp niet meer mocht baten en overleed ter plekke.

De politie startte direct een groot onderzoek. De omgeving werd afgezet en de Forensische Opsporing (FO) kwam ter plaatse. Om hun rustig hun werk te laten doen werden er schermen geplaatst. In de loop van de ochtend was het onderzoek pas afgerond.

Net nadat de schoten waren gehoord zagen buurtbewoners een grijze Peugeot op hoge snelheid wegrijden. De politie kwam deze op een gegeven moment tegen en gaven hem een stopteken. Deze negeerde hij en ging ervandoor. De achtervolging ging door tot de A15 bij Oostvoorne waar de auto crashte. De politie kon de 35-jarige man uit het Limburgse Weert aanhouden. Voor een korte behandeling is hij in het ziekenhuis geweest. Hij was de enige inzittende van de auto. In de auto zelf werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de man inderdaad betrokken is geweest bij de schietpartij en/of het vuurwapen het vuurwapen is waarmee is geschoten.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien op de avond van de schietpartij of de dagen ervoor, komt de politie graag met u in contact. Ook camera’s van auto’s of deurbellen kunnen van pas komen. Kijk deze uit, is hier iets verdachts op te zien komt de politie ook graag met u in contact. Dit kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

error: Deze content is beveiligd