18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Defensie oefent met helikopter in de Put van Heenvliet

©112-Zuidland

Zwartewaal - Vanmorgen en vanmiddag heeft defensie in de Put van Heenvliet geoefend. Dit was in de omgeving goed hoorbaar. Zo vloog de helikopter meerdere keren laag over Zwartewaal heen.

De oefening betrof het oefenen van het zogeheten: helocasten. Dit is het in het water laten van manschappen door uit de helikopter het water in te springen. De helikopter landde meerdere keren in de Put van Heenvliet om de militairen op te pikken, vloog vervolgens een rondje en ging laag boven het wateroppervlak vliegen. Vervolgens sprongen er meerdere militairen het water in.

Vanmorgen is er vanaf 10 uur 2 uur lang geoefend en vanmiddag werd na een korte stop voor brandstof op vliegbasis Gilze-Rijen tussen 1 uur en 3 uur geoefend.

Voorne-Putten/Hoekse Waard is één van de laagvlieggebieden voor helikopters die Nederland kent. Voorne-Putten wordt vooral gebruikt voor het vliegen in onbekend terrein en het vliegen buiten het oog van de radar, zoals regelmatig boven de Bernisse wordt beoefend.

Vermoedelijk wordt er getraind voor de grote oefening Port Defender, welke van 15 tot 17 april zal worden gehouden in de omgeving van de Rotterdamse Haven.

error: Deze content is beveiligd