17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

NK Jeugdwielrennen 7 & 8 juni in Zuidland: wat moet je weten?

©112-Zuidland

Zuidland - Komende vrijdag en zaterdag strijkt het NK Jeugdwielrennen neer in Zuidland. In dit artikel vertellen wij je zoveel mogelijk over dit mooie evenement!

Het evenement

Tijdens het NK Jeugdwielrennen strijden meisjes en jongens tussen de 8 en 14 jaar voor de bekende rood-wit-blauwe trui. In totaal doen er zo’n 700 kinderen mee. De route gaat door een groot deel van het centrum van Zuidland. Het evenement wordt georganiseerd door PRC Delta uit Spijkenisse.

Parcours

Op het Sanderswatering wordt een evenemententerrein ingericht. Met bijvoorbeeld foodtrucks, activiteiten en uiteraard het podium waar de truien worden uitgereikt.

Vrijdag 7 juni

Op vrijdag begint de dag om 08:00 uur met het aanleveren van alle benodigdheden zoals hekken en tenten. Om 12:00 wordt er dan gestart met het opbouwen van het parcours. Denk hierbij aan het neerzetten van de hekken en het start & finish gedeelte inrichten. Tijdens het opbouwen zijn alle wegen gewoon open. Om 15:00 uur zal de jury van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) samen met de organisatie het parcours controleren. Aansluitend zullen om 16:00 uur instanties zoals hulpdiensten het parcours inspecteren en is ook de opbouw volledig gereed. Om 18:30 uur zal het parcours worden afgesloten, waarna om 19:00 uur het parcours wordt opengesteld voor de deelnemers om het parcours te verkennen. Dit mogen zij tot 20:30 uur waarna uiterlijk om 21:00 uur het verkeer weer doorgang krijgt.

Zaterdag 8 juni

Dit is de dag dat het voor de kinderen allemaal moet gebeuren. Om 07:30 uur zal het parcours worden afgesloten voor het verkeer. Er wordt een laatste check gedaan of het parcours vrij en veilig is en er zal dan door de KNWU (hopelijk) groen licht worden gegeven. Vanaf 08:00 uur start de muziek rond het parcours en mogen de deelnemers gaan inrijden. Vervolgens zal om 08:30 uur de opening worden verzorgd door wethouder Postma. De wedstrijden worden gereden per leeftijdscategorie en jongens en meiden gescheiden. Zo kent elke leeftijd twee wedstrijden. Er zijn enkele pauzes tijdens het evenement. Om 19:30 uur is de laatste wedstrijd afgelopen en zal worden gestart met het afbouwen. Het parcours zal zo snel mogelijk worden vrijgegeven.

Sporthal de Drenkwaard wordt ingericht als centraal punt. Hier zit de organisatie, worden de rugnummers opgehaald, zijn vergaderruimtes beschikbaar en is er een persruimte. Alle deelnemers zullen hier hun rugnummer dus ophalen voor zij mogen starten.

Zoals op de plattegrond hierboven al te zien is liggen de start en de finish los van elkaar. Dit is om logistieke redenen. Om ruimte te maken voor de materiaalcontrole ligt de start ter hoogte van de Beatrixstraat en de finish bij de Sanderswatering.

Plattegrond evenement

Parkeren

Bewoners binnen het parcours hebben door de gemeente bericht gekregen over het parkeren van voertuigen. Deze mogen niet op het parcours staan. Er is een wegsleepregelening van kracht, dus mocht er toch een voertuig staan, wordt deze verwijderd. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

LET OP! Anders dan bij de ronde van Zuidland is er tijdens de afsluiting van het parcours geen mogelijkheid om het parcours te passeren. Dit heeft ermee te maken dat de KNWU het parcours heeft gekeurd. Als een voertuig, anders dan de organisatie, het parcours betreedt is dit niet alleen een veiligheidsrisico maar kan er ook iets op het wegdek terecht komen wat de veiligheid in het geding kan brengen. Hou er dus rekening mee dat als je voertuig binnen het parcours staat, je die dag niet weg kan. Dit geldt overigens ook tijdens de afsluiting op vrijdagavond. Uiteraard kunt u met de benewagen en de fiets het parcours wel op verschillende punten oversteken. Hiervoor staan verkeersregelaars gepositioneerd.

Om al het verkeer in goede banen te leiden staan er professionele verkeersregelaars rond het parcours. Hulpdiensten kunnen uiteraard wel altijd het parcours betreden. De wedstrijdleiding zal in dat geval de wedstrijd direct stil leggen.

Als bewoner in de binnenring heb je mogelijk een parkeerkaart ontvangen. In dat geval mag je vanaf donderdag 20:00 uur je voertuig parkeren aan de Kerkweg 27 (achter de brandweerkazerne). Leg deze kaart zichtbaar achter je voorruit. Je mag hier tot zondag 13:00 uur staan. De deelnemers hebben verschillende parkeerplaatsen aangewezen gekregen door de organisatie. Deze zijn terug te vinden op de plattegrond hierboven.

Liveblog

Wij zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom het NK Jeugdwielrennen. Op vrijdag starten wij een liveblog op onze website. Wij zullen dit uiteraard dan nog delen!

error: Deze content is beveiligd