Hulpdiensten oefenen grootschalig ongeval

brandweer Ongeval Spijkenisse traumahelikopter

Spijkenisse – De hulpdiensten hebben donderdagmiddag geoefend bij De Rijke (Malledijk). De casus was een gaswolk als gevolg van een aanrijding.

De oefening vond plaats op verzoek van de burgemeester. Deze heeft in een speciaal controlecentrum ook zelf meegedaan, om ook te leren hoe alles werkt.

Bij het ongeval waren fictief 5 gewonden. Één persoon belde 112 en de meldkamer stuurde snel een ambulance. Deze meldde al snel een groot ongeval en een beknelling, waarop de brandweer werd gealarmeerd. Al snel werd er flink opgeschaald naar GRIP 3 omdat er een gifwolk zou ontstaan. Zelfs een fictieve radioverslaggever van RTV Rijnmond deed mee.

Aan de oefening deden veel disciplines mee, zoals: de brandweer van Spijkenisse en Heenvliet en verschillende andere wagens, ambulances, een traumahelikopter, GGD, verschillende bedrijven en de politie.

Achteraf is er gesproken over hoe het ging en of er verbeterpunten zijn.

Tagged