18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Meer dan 15% van de ambulances is in Nissewaard te laat

Stockfoto ©112-Zuidland

Nissewaard - Meer dan 15% van de ambulances komt te laat in Nissewaard.

Nissewaard – In artikel 7 lid 1 van de Regeling Tijdelijke wet ambulancezorg staat: “De Regionale Ambulancevoorziening zorgt ervoor dat onder normale omstandigheden in ten minste 95% van de A1-meldingen een ambulance binnen 15 minuten na aanname van de melding ter plaatse is.

Uit de cijfers van vorig jaar blijkt dat deze 95% bij lange na niet wordt gehaald. Ook in Nissewaard wordt deze grens niet gehaald (onderste tabel). In heel regio Rijnmond zijn meer dan 2800 ambulances bij een spoedmelding te laat gekomen. In Nissewaard zijn dit er ruim 550 geweest.

Uit de percentages blijkt duidelijk dat de aanrijtijden in Nissewaard (en ook omliggende gemeenten) zeer slecht zijn. Volgens onderzoek zijn er soms maar 2/3 ambulances beschikbaar voor de 184.000 inwoners van Voorne-Putten.

Helaas zien de ambulancebroeders zelf ook de problemen maar deze kunnen hier zelf uiteraard niks aan doen.

Er zijn al een aantal incidenten bekend waar het al is misgegaan. Een voorbeeld is een fietser aan de Zuidoordsedijk verleden jaar, waar een het slachtoffer 45 minuten op het asfalt moest wachten op een ambulance, gelukkig viel het letsel mee. Ook bij een reanimatie in Vlaardingen ging het vorig jaar mis. Hier was geen ambulance in de buurt. De traumahelikopter was gelukkig inzetbaar om toch medische hulp te bieden. De ambulance moest uit Capelle a/d IJssel komen.

Het is wachten tot het echt mis gaat. En daarom vraag ik opnieuw aandacht voor dit probleem.

De petitie is nog steeds ondertekenaar, dus heeft u deze nog niet ondertekend, doe dit dan zeker nog even (link staat iets hieronder). Heeft u zelf ooit meegemaakt dat een ambulance buiten de 15 minuten eis arriveerde hoor ik graag het verhaal als u dit wil delen! Dit kan via een privébericht of via www.redactie@112-zuidland.nl.

Binnenkort zal ook een gesprek met de burgemeester plaatsvinden over de problemen met de spoedzorg.

De petitie: https://petities.nl/petitions/meer-ambulances-op-voorne-putten?locale=nl

error: Deze content is beveiligd