13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Aanrijtijden ambulances vorig jaar opnieuw slechter dan jaar ervoor voor Nissewaard

Nissewaard - De aanrijtijden zijn in Nissewaard in 2020 verder gedaald ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond.

Nissewaard – De aanrijtijden in Nissewaard zijn in 2020 verder gedaald ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond.

In 2019 werd de aanrijtijd van 15 min in 85,2% van de gevallen gehaald. in 2020 betrof dit 83,7%. Een afname dus van 1,5%. Het gemiddelde van de hele regio Rotterdam-Rijnmond lag op de 90,7% vorig jaar (in 2019 91,3%), deze laat ook een lichte daling zien. Nissewaard valt dus slecht uit en valt in de top 3 slechtst presterende gemeenten.

Als we kijken naar het totaal aantal ritten in Rotterdam-Rijnmond blijft deze vrijwel gelijk (2020: 51.526 en 2019: 51.942) , ook met de invloed van Corona. En dan hebben we het over de spoedritten (A1).

Door Corona moeten na elke rit de ambulances worden schoon gemaakt. Het is niet bekend of dit grote invloed heeft op de aanrijtijden.

112-Zuidland zet zich al jaren in voor de aanrijtijden in de regio. Er zijn goede gesprekken gevoerd met de wethouder en de burgemeester en is er beterschap beloofd. Ook is de petitie van een aantal jaar terug overhandigd aan de gemeente, veiligheidsregio en voormalig minister Bruins. Ook vanuit verschillende partijen in de gemeenteraad wordt er dicht op de aanrijtijden gezeten, wat een goed teken is.

Meer dan 1.5 jaar geleden is beloofd om een nieuwe ambulancepost te creëren die op een meer strategische plek ligt en waar meer ambulances zich kunnen huisvesten. Inmiddels wordt deze gerealiseerd aan de Newtonweg 1 in Spijkenisse. De huidige ambulancepost was op de brandweerkazerne van Spijkenisse (Schenkelweg) waar 1 ambulance kon staan.

Op de nieuwe ambulancepost aan de Newtonweg kunnen 4 ambulances posten en zo nodig 1 extra. Met deze post zal de post op de brandweerkazerne vervallen. De ARR (Ambulance Rotterdam-Rijnmond) zegt dat de post strategisch goed ligt voor heel Voorne-Putten.

Er zijn veel voordelen en nadelen te noemen, maar we moeten gaan zien wat de cijfers komende jaren gaan doen en of ze de aanrijtijden gaan beïnvloeden.

error: Deze content is beveiligd