23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Burgemeester praat met bezorgde ouders na steekpartijen onder jongeren

©112-Zuidland

Nissewaard - Vanmiddag kwamen bezorgde ouders naar het stadhuis in Spijkenisse om hun zorgen te uiten na meerdere steekpartijen onder jongeren de afgelopen tijd.

Nissewaard – Vanmiddag kwamen bezorgde ouders naar het stadhuis in Spijkenisse om hun zorgen te uiten na meerdere steekpartijen onder jongeren de afgelopen tijd.

De steekpartij bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse van zaterdagavond, waar een 14 jarige jongen zwaargewond raakte, was de druppel. Ouders durven hun kinderen niet meer alleen op straat te laten spelen, en zelfs de kinderen zelf zijn bang.

Een groep ouders zijn in gesprek gegaan met de burgemeester en hebben hun zorgen geuit. Hierna heeft burgemeester van Oosten gesproken met ouders die beneden op hem aan het wachten waren.

Van Oosten noemt het zorgwekkend dat minderjarige kinderen met wapens rondlopen. De burgemeester kan niet veel meer dan de politie hun werk laten doen. Wel gaat hij in gesprek met scholen, en leeft hij zeer mee met de ouders, en snapt hun zorgen. Er wordt al door de politie op middelbare scholen kluisjes gecontroleerd. Regelmatig worden hier ook illegale voorwerpen gevonden.

In vergaderingen in de gemeente zal worden gekeken of er faciliteiten voor de jeugd kunnen komen, om verveling te voorkomen. Wethouder Struijk heeft de jeugd in zijn portefeuille en zal dus de situatie goed in de gaten houden.

De 14 -jarige jongen die zaterdagavond gewond raakte is inmiddels na een operatie buiten levensgevaar. Een 13-jarige jongen is opgepakt.

error: Deze content is beveiligd