23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Ouders demonstreren tegen toenemend geweld onder jongeren

©112-Zuidland

Spijkenisse - Vanmiddag is er een demonstratie gehouden door ouders tegen het toenemende geweld onder jongeren. Aanleiding is de steekpartij bij het metrostation Heemraadlaan vorige maand, waar een 14-jarige jongen zwaargewond raakte.

Spijkenisse – Vanmiddag is er een demonstratie gehouden door ouders tegen het toenemende geweld onder jongeren. Aanleiding is de steekpartij bij het metrostation Heemraadlaan vorige maand, waar een 14-jarige jongen zwaargewond raakte. De 13-jarige verdachte zit nog vast en hoort woensdag of hij nog 3 maanden langer in voorarrest blijft.

Burgemeester Foort van Oosten heeft woensdag een vergunning afgegeven voor de demonstratie, die bij het stadhuis plaatsvond. De organisatie verwachtte 50 demonstranten, maar moest het doen met een kleine 20 ouders.

Patrick Lith, de initiatiefnemer, heeft de ouders geinformeerd over hoe de zaken ervoor staan. Hij geeft aan dat er nog niet genoeg wordt gedaan, en zal hierover in het volgende gesprek met de burgemeester zijn mening laten horen.

Namens de Volkspartij Nissewaard was Peter van der Velden aanwezig om de ouders te steunen.

Niet alleen in Spijkenisse is de stijging te zien in jonge ‘criminelen’ maar ook in Hoogvliet en Rotterdam. Steeds meer jongeren lijken betrokken te raken bij de criminaliteit.

error: Deze content is beveiligd