Eerste coronabesmetting in Nissewaard

Corona Nissewaard

Nissewaard – Volgens het RIVM is er iemand in Nissewaard besmet met het coronavirus. De de patiënt een man of vrouw is en waar hij/zij precies woont in onbekend.

De patiënt is waarschijnlijk besmet geraakt in Noord-Italië en zit momenteel in thuisisolatie. Er wordt een contactonderzoek gestart. Dit moet zorgen voor een duidelijk beeld van de contacten die de patiënt heeft gehad.

Voor onze regio geld het landelijke advies: was uw handen regelmatig, hoest in uw elleboog en geef geen handen. Heeft u klachten (koorts en luchtwegklachten) neem dan contact op met de huisarts en ga NIET zelf naar de huisarts.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn inmiddels 24 besmettingen. 14 wonen in Rotterdam, 4 in Landsingerland, 1 in Barendrecht, 1 in Albrandswaard, 1 in Nissewaard, 1 in Ridderkerk, 1 in Vlaardingen en 1 in Westvoorne. Landelijk zijn er nu 503 besmettingen.

Voor meer info kijkt u op: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Tagged