18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Duikers doorzoeken vijver na vondst fiets

©112-Zuidland

Spijkenisse - De hulpdiensten zijn vanavond rond 8 uur opgeroepen naar het Grote Wiel. Hier was een fiets langs de waterkant gevonden en werd de brandweer ter plaatse gevraagd om de omgeving te doorzoeken.

Spijkenisse – De hulpdiensten zijn vanavond rond 8 uur opgeroepen naar het Grote Wiel. Hier was een fiets langs de waterkant gevonden en werd de brandweer ter plaatse gevraagd om de omgeving te doorzoeken.

Twee duikteams uit Spijkenisse en Schiedam zijn hierop het water in gegaan om de vijver te doorzoeken op mogelijke slachtoffers. Ook naastgelegen sloten zijn door brandweerlieden en agenten met zaklampen afgezocht. Zelfs vanuit de lucht werd er door de politiehelikopter meegekeken.

Na een uur zoeken werd de zoekactie gestaakt. Mogelijk zou de fiets er al 2 weken hebben gelegen.

Voor een speciale eenheid van de brandweer was het een ideale situatie om hun nieuwe ‘speeltje’ te testen. Een onderwaterrobot met aan boord onder andere sonar en warmtebeeld kan hiermee mogelijke slachtoffers opsporen. Ditzelfde team beschikt onder andere ook over een drone, blusrobot en een sonarbootje.

error: Deze content is beveiligd