18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Vermoedelijk XTC afval gedumpt in natuurgebied Beningerslikken

© 112-Zuidland

Zuidland - Bij een parkeerplaats aan de Zeedijk in de Beningerslikken is vermoedelijk drugsafval aangetroffen van mogelijk een XTC-lab. De boswachters en Hollandse Delta hebben de brandweer erbij gevraagd om metingen te verrichten.

Zuidland – Bij een parkeerplaats aan de Zeedijk in de Beningerslikken is vermoedelijk drugsafval aangetroffen van mogelijk een XTC-lab. De boswachters en Hollandse Delta hebben de brandweer erbij gevraagd om metingen te verrichten.

De brandweer kon niet met zekerheid vaststellen om wat voor stof het gaat. Bij de dumpplek is aan het gras te zien dat de schade aanzienlijk is. Ook zijn verschillende ringen van jerrycans/vaten gevonden. Hierdoor kan ingeschat worden dat het om 250 tot 500 liter vloeistof gaat.

De plek zal moeten worden gesaneerd. De DCMR zal ook nog onderzoek gaan doen naar de stof en kijken hoe groot de schade werkelijk is.

error: Deze content is beveiligd