13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Grote zoekactie naar mogelijk aangevaren zwemmer

© 112-Zuidland

Spijkenisse - Begin vanavond zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Nieuwe Hongerlandsedijk voor een persoon te water in de Oude Maas.

Spijkenisse – Begin vanavond zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Nieuwe Hongerlandsedijk voor een persoon te water in de Oude Maas.

Twee jongens zouden een zwemmer hebben gezien die aangevaren zou zijn door een schip. De jongens zagen de zwemmer toen niet meer boven komen. Zij zijn naar huis gegaan en hebben het verteld aan de ouders. Vervolgens is er 112 gebeld en zijn de hulpdiensten uitgerukt.

De hulpdiensten hebben met onder andere 2 boten van de brandweer, een boot van de politie en de havendienst gezocht naar de zwemmer. Ook een politiehelikopter heeft met warmtebeeld enige tijd boven de plek gehangen. Vanwege de zoekactie is het scheepvaartverkeer enige tijd stil gelegd. Ook het fietspad is door de grote drukte van publiek met lint afgezet geweest.

Na ongeveer 1,5 uur zoeken is er afgeschaald omdat de overlevingskans niet groot meer zou zijn. De locatie zou in de gaten worden gehouden. Ook kan niet met zekerheid worden gezegd dat er inderdaad iemand is aangevaren.

error: Deze content is beveiligd