23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Arrestatieteam houdt man aan in woning

© 112-Zuidland

Spijkenisse - Iets na het middaguur is de politie opgeroepen voor een man die in een woning zou zijn met mogelijk een vuurwapen in de buurt van de Boekenberg. Naast de politie kwamen ook de ambulance en een speciaal arrestatieteam ter plaatse.

Spijkenisse – Iets na het middaguur is de politie opgeroepen voor een man die in een woning zou zijn met mogelijk een vuurwapen in de buurt van de Boekenberg. Naast de politie kwamen ook de ambulance en een speciaal arrestatieteam ter plaatse.

Onderhandelaars van de politie waren al snel ter plaatsen om contact te krijgen met meneer. Inmiddels was een groot deel rondom de Boekenberg afgesloten. De onderhandelaars slaagden er niet in om contact te krijgen. Ook bellen naar de man had geen resultaat.

Na enige tijd kwam ook een speciaal arrestatieteam van de politie ter plaatse: de DSI (Dienst Speciale Interventies). Vervolgens bleef men proberen contact met meneer te krijgen en hem naar buiten te halen. Rond kwart voor 2 kwam meneer plots op zijn balkon staan, waarna een agent die daar stond direct haar vuurwapen op hem richtte. Ook 2 leden van het DSI hielden de man direct onder schot. BOA’s sommeerde de toekijkende menigte direct om weg te gaan. De agent en het DSI hielden meneer bezig tot de andere 2 leden van het DSI de deur hadden geforceerd en meneer van achter konden aanhouden.

Of er inderdaad een vuurwapen is aangetroffen is niet bekend. Meneer is afgevoerd richting het politiebureau. Volgens de politie zou het gaan om een incident in de relationele sfeer. Meneer zou in een psychotische staat zijn geweest en bekend staan als vuurwapengevaarlijk. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

error: Deze content is beveiligd