23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Onkruidbrander veroorzaakt gebouwbrand

© 112-Zuidland

Zuidland - Rond 15:45 uur is er brand ontstaan in een opslag aan de Raadhuisstraat. Een onkruidbrander was daar bezig onkruid weg te branden.

Zuidland – Rond 15:45 uur is er brand ontstaan in een opslag aan de Raadhuisstraat. Een onkruidbrander was daar bezig onkruid weg te branden.

De oude houten deur had vlam gevat en dat hadden passanten opgemerkt welke de brandweer hebben gebeld. De brandweer had last van onderbezetting waardoor het enige tijd duurde voordat deze ter plaatse waren en er een extra brandweerwagen is opgeroepen. De brandweer heeft even later het brandje kunnen blussen. De brand zou mogelijk ook nog in de spouwmuur kunnen zitten maar dit bleek toch niet zo te zijn. Alsnog is later opgeschaald naar middel brand omdat een tweede tankautospuit was ingezet. Maar al snel kon de brandweer inpakken en retour kazerne. De verzekering van het bedrijf zal het verder afhankelijk. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Vorig jaar hebben in Spijkenisse, ook in de gemeente Nissewaard liggende, soortgelijke incidenten plaatsgevonden, de politiek heeft zich er toen over gebogen. Er werd toen beterschap beloofd.

error: Deze content is beveiligd