17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Wethouder stopt per direct het onkruidbranden na brand Raadhuisstraat

©Zuidland Vorig jaar augustus was er ook een brand op hetzelfde adres door een onkruidbrander

Nissewaard - Wethouder Mijnans heeft na het incident van vanmiddag het onkruid verbranden in heel Nissewaard stopgezet. Dat meldt hij vanaf zijn vakantieadres.

Nissewaard – Wethouder Mijnans heeft na het incident van vanmiddag het onkruid verbranden in heel Nissewaard stopgezet. Dat meldt hij vanaf zijn vakantieadres.

Het was vanmiddag niet de eerste keer dat er brand ontstond na het onkruidbranden. Vorig jaar waren er ook meerdere incidenten met het onkruidbranden. Ook vorig jaar is het onkruidbranden stop gezet om deze incidenten.

Nissewaard Lokaal heeft vanavond samen met LieverLinks een mail gestuurd naar wethouder Mijnans en hem aangedrongen direct te stoppen met het onkruidbranden, “voordat het straks compleet mis gaat”. Hij heeft hier dus mee ingestemd en laat voorlopig de onkruidverdelging op deze manier stoppen.

Via Facebook komen ook meerdere verhalen binnen dat het al vaker bijna mis is gegaan. Bijvoorbeeld meldt iemand dat hun schutting in brand stond. Echter hebben zij met een emmertje water erger kunnen voorkomen.

Het bedrijf die het onkruidbranden uitvoert doet dit in opdracht van Reinis, die weer de opdracht van de gemeente heeft.

error: Deze content is beveiligd