17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Morgen code oranje vanwege zeer hoge temperaturen; vandaag code geel

©112-Zuidland - Stock

Nederland - Het KNMI heeft voor het midden, zuiden en oosten code oranje afgekondigd voor zeer hoge temperaturen.

De temperaturen voor morgen lopen hoog op. Er worden temperaturen voorspeld van rond de 38 á 39 graden. Neem dus zelf maatregelen en zorg goed voor uzelf.

Het lijken logische dingen maar drink genoeg, blijf uit de zon en kijk naar mogelijkheden om zelf koel te blijven. Werk bijvoorbeeld een dag thuis wanneer mogelijk. Maar let zeker ook op de kwetsbaren. Ouderen bijvoorbeeld hebben minder snel de drang om te drinken en kunnen minder goed hun lichaamstemperatuur reguleren. Maar ook op kinderen moet gelet worden. Zorg dat zij goed drinken. Het KNMI geeft aan dat deze temperatuur ook impact kunnen hebben bij de gezonde mensen.

Het wordt zeker afgeraden om in de volle zon te gaan zitten. Bent u toch van plan om bijvoorbeeld naar het strand te gaan, zorg dan voor koelte en drinken. En ook in dit geval: blijf goed drinken. Gaat u weg met de auto? Neem dan ook water mee ne bijvoorbeeld een paraplu voor als u met pech komt te staan. Het asfalt kan namelijk door de zon ook flink opwarmen.

Ook vandaag wordt het al 30 tot 35 graden. Hierom geldt de hele dag vandaag code geel.

error: Deze content is beveiligd