18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Het NK Jeugdwielrennen komt naar Zuidland! Dit moet u weten

©112-Zuidland

Zuidland - Nog maar 98 dagen en dan is het zover. Op 7 en 8 juni strijkt het NK Jeugdwielrennen neer in Zuidland voor kinderen van 7 t/m 14. Dit brengt veel feest met zich mee maar helaas horen hier ook onvermijdelijke ongemakken bij. Lees hier alles over het evenement!

Gisteravond vond er in de Welkomkerk een bewonersbijeenkomst plaats welke helaas maar dun bezocht werd. De organisatie, PRC Delta uit Spijkenisse, is een zeer enthousiaste organisatie. In 2022 was bij hun al het plan om het NK Jeugdwielrennen te willen organiseren, en dit jaar is het dan zover. De organisatie is in nauw contact met de gemeente welke ook verschillende maatregelen zullen nemen om het evenement goed te laten voorlopen. Zo zullen zij voorafgaand scheefliggende stenen opnieuw leggen en zullen nog veel meer doen. Ook krijgt de organisatie steun van de organisatie van de Wielerronde van Zuidland welke al veel ervaring hebben met het organiseren van een ronde door het mooie dorp.

Zie hieronder het parcours welke gereden zal gaan worden. De start en de finish zal liggen op de Raadhuisstraat. Niet zoals met de wielerronde van Zuidland op dezelfde plek, maar tussen start en finish zit een paar honderd meter tussen. Vervolgens zullende de kinderen via de Kerkstraat op de Ring een bocht maken naar de Dorpstraat. Beneden aan de Dorpstraat rijden ze via de Willemstraat naar de Julianastraat om vervolgens via de Beatrixstraat weer op de Raadhuisstraat terecht te komen.

Op het Sanderswatering zullen verschillende foodtrucks komen te staan en ook toiletten. Maar het belangrijkste is natuurlijk het Wilhelmus dat daar zal klinken bij de podiumceremonie. Rondom het parcours zullen speakers komen te hangen via waar het commentaar en muziek zal worden afgespeeld.

Het evenement vindt over in totaal twee dagen plaats. Om 12:00 uur op 7 juni zal worden gestart met de opbouw van het parcours. Deze zal dan worden uitgezet met 850 hekken. Om 16:00 uur is de opbouw gereed en zullen inspecties plaatsvinden van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) en de hulpdiensten. Om 18:30 uur zal dan het parcours worden afgesloten. vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur kan er door de 750 deelnemers het parcours worden verkent. Om 20:45 uur zal dan weer het parcours worden opengesteld voor verkeer.

De volgende dag op 8 juni zal het parcours vanaf 7:30 uur worden afgesloten. om 9:00 uur begint vervolgens de eerste van de 14 wedstrijden. De laatste wedstrijd is om 18:30 uur. Het parcours zou dan weer om 21:00 uur worden vrijgegeven voor verkeer.

Verboden te parkeren

Langs het parcours zal het verboden zijn om te parkeren tijdens de twee dagen. De gemeente gaat hier borden voor plaatsen en ook zal er vooraf voor worden gewaarschuwd. Er is een wegsleepregeling van kracht, dus mocht een auto toch op het parcours staan op 7 of 8 juni zal deze worden weggesleept. De kosten dan dan voor de eigenaar.

Anders dan bij de Wielerronde van Zuidland zal het niet mogelijk zijn om tijdens de afsluiting via het parcours de binnenring in of uit te rijden met de auto. Hou hier dus zeker rekening mee! Bewoners van de Vlasstraat en omstreken zullen een bewonerskaart krijgen om via de materiaalcontrole met de auto de wijk te verlaten. Het is wel mogelijk om op speciale oversteekpunten lopend en met die fiets over te steken. Hier staan klaar-overs voor klaar. Om het verkeer te regelen rondom het parcours zullen beroeps-verkeersregelaars worden ingezet. De bus zal keren bij de voetbal en via de Haasdijk op de Stationsweg zijn route te hervatten.

Deelnemers zullen parkeren bij 6 verschillende parkeerplaatsen: Drenkwaard, de voetbal, Nieuwe Veerdam, Pols en aan de Stompaardsedijk. De organisatie, kleedkamers en uitgifte rugnummers zullen zich vestigen in het Drenkwaard.

Naast dit evenement zal deze zomer ook op 12 augustus Zuidland passeren. Deze zullen rijden over de Kerkweg. Ook zal zullen een groot deel van de dag afsluitingen zijn, maar hier is nog niet veel over bekend.

Het is in ieder geval duidelijk dat Zuidland in trek is in de wielrenwereld. Dit blijkt ook uit de vele profs die hiervandaan komen, en een Europees Kampioen die hier is gevestigd: Fabio Jakobsen.

error: Deze content is beveiligd