13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Trailer komt in sloot terecht na ongeval tussen trekker en auto

©112-Zuidland

Zuidland - Vanavond vond er op de Kerkweg in Zuidland een ongeval plaats tussen een trekker en een auto. Hierbij raakte een trailer in de sloot.

De bestuurder van de auto besloot een fietser in te halen. Een trekker kwam tegemoet maar kon niet meer genoeg uitwijken en schampte de auto. De trekker kon nog iets uitwijken en zorgen dat het geen frontale aanrijding zou worden maar daardoor schaarden de twee trailers. Eén van de trailers schoot los en de andere belandde in de sloot. De trailers waren geladen met snijafval welke onderweg waren naar een boer.

De bestuurder van de auto raakte lichtgewond en hoefde geen ambulance voor te komen. De politie heeft beiden partijen geholpen met het invullen van de schadeformulieren.

De boeren ter plaatse zorgden met hun netwerk ervoor dat ze zelf de trailer konden bergen. Zo kwam er een grondzuiger ter plaatse om de lading weg te zuigen en een graafmachine om de trailer uit de sloot te trekken. Vervolgens kon de berm en sloot, welke bezaaid waren met snijafval, worden schoongemaakt. Nadat er een nieuw bandje onder de trailer was gezet kon deze worden weggereden.

error: Deze content is beveiligd