18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Een klassieker: brandweer rukt uit voor kat op het dak

©112-Zuidland

Zuidland - De brandweer is deze middag uitgerukt voor wel een hele klassieke melding. Er zat namelijk aan de Speerpunt een kat op het dak. Deze zou er al twee dagen zitten en niet meer naar beneden durven.

Na een aantal verwoede pogingen heeft de eigenaar de brandweer gebeld. Deze waren al snel ter plaatse en konden een plan van aanpak gaan maken. Een hoogwerker was geen optie omdat de kat aan de achterkant van de woning zat. Dan maar de ouderwetse methode: een ladder. De kat was inmiddels al goed op de hoogte van de commotie om hem heen en miauwde er flink op los. Totdat er een brandweerman de ladder op klom. Don grote man onbekende man met een gek pak aan en een felgele helm op was toch wel even een ander verhaal, en hij liep via de dakgoot straal de andere kant op.

Maar dan kom het bekende baasje de trap op. Dat voelt meer vertrouwd en de kat loopt er vrolijk op af. Het baasje kon de kat optillen en weer veilig het beestje met al zijn vier pootjes weer op de grond zetten.

De brandweer kon vervolgens weer terug naar de kazerne. Zo zie je maar weer: de brandweer is er voor mens en dier!

error: Deze content is beveiligd