18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Twee leegstaande woningen verwoest door brand

©112-Zuidland

Hellevoetsluis - Vannacht rond kwart over twee is er brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Westkade. De brand was al uitslaand toen het ontdekt werd door buurtbewoners.

Hellevoetsluis – Vannacht rond kwart over twee is er brand uitgebroken in een leegstaande woning aan de Westkade. De brand was al uitslaand toen het ontdekt werd door buurtbewoners.

De brandweer schaalde bijna direct op naar ‘grote brand’. Bij aankomst bleek de brand al te zijn overgeslagen naar de naastgelegen woning, deze was eveneens leegstaand. De rook trok richting het Haringvliet. Toch zijn 5 woningen ontruimd omdat de rook richting andere woningen trok.

Vanwege instortingsgevaar is er vanaf buitenaf geblust en is geprobeerd de andere twee aangrenzende woningen te behouden, wat gelukt is. Bij de brand is gelukkig niemand gewond geraak.

Eerder deze nacht, rond 01:30 uur, was de brandweer ook al opgeroepen voor een melding aan de Westkade voor een bermbrand. Deze was ontstaan door vuurwerk. Bij de brand in de woningen is er op straat ook vuurwerk aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of dit de oorzaak is of niet.

error: Deze content is beveiligd