23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brisantgranaat gevonden door magneetvissers en tot ontploffing gebracht

© 112-Zuidland

Hellevoetsluis - Vanmiddag iets na het middaguur hebben magneetvissers een Brisantgranaat uit het water gevist aan de Kanaaldijk West. Zij hebben direct de politie gebeld, welke met een specialist onderzoek heeft gedaan naar de echtheid en soort.

Hellevoetsluis – Vanmiddag iets na het middaguur hebben magneetvissers een Brisantgranaat uit het water gevist aan de Kanaaldijk West. Zij hebben direct de politie gebeld, welke met een specialist onderzoek heeft gedaan naar de echtheid en soort.

Al snel bleek dat het een echte was en is de EOD ter plaatse gekomen om de granaat verder te beoordelen en tot ontploffing te brengen.

Ze hebben de brisantgranaat naar een strandje gebracht aan de Zeedijk ter hoogte van de Farm Frites. Hier is het strandje ontruimd en hebben de mannen van de EOD de granaat ingegraven. Door een zwakke plek te maken richting het water word ervoor gezorgd dat de klei die kant op klapt en de druk weg kan.

De vindster mocht van de EOD op de rode knop drukken om de granaat te laten ontploffen. Na de ontploffing mocht iedereen nog even bij de krater kijken die de granaat had aangericht.

error: Deze content is beveiligd