17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Opnieuw een plofkraak in Spijkenisse

©112-Zuidland

Spijkenisse - De politie had het druk vannacht, want rond 4 uur werden er twee harde knallen gehoord bij winkelcentrum 'T Plateau. Al snel bleek het een plofkraak te zijn en werden de hulpdiensten opgeroepen.

Spijkenisse – De politie had het druk vannacht (ik ook), want rond 4 uur werden er twee harde knallen gehoord bij winkelcentrum ‘T Plateau. Al snel bleek het een plofkraak te zijn en werden de hulpdiensten opgeroepen.

Getuigen hebben twee mannen op een scooter zien wegrijden na de explosies. De politie doet uiteraard nader onderzoek hiernaar.

Na kort overleg is er door de hulpdiensten opgeschaald naar een GRIP 1 situatie. Dit omdat de bovengelegen flat ontruimd moest worden vanwege instortingsgevaar.

Bij de Primera is flinke schade ontstaan, later vandaag zal duidelijk worden hoe groot de schade is.

Het is niet bekend of de daders buit hebben gemaakt. Wel is al bekend dat het professioneel voorbereid is. De EOD heeft ter plaatse nog onderzoek gedaan om te kijken of er nog explosieven aanwezig waren.

error: Deze content is beveiligd