Onderzoek na chemisch ongeval

brandweer Simonshaven

Simonshaven – Iets na half 10 vanavond heeft er een incident plaatsgevonden bij een boerderij aan de Dorpsweg. Hier zou iets chemisch niet helemaal goed zijn gegaan.

De bewoners zagen een rood bruine rook en roken geen sterke geur. Hierop hebben zij de brandweer gebeld. De brandweer van Zuidland, Spijkenisse een officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen werden direct opgeroepen. Bij aankomst hebben zij direct de weg afgesloten en hebben de situatie bevroren totdat de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse kwam.

Vervolgens is er onderzoek naar gedaan om welke stof het ging om te weten hoe ze ermee om moesten gaan. Het bleek afgedekt te kunnen worden en dit is door de boer zelf gedaan door middel van zand. Het betrof mogelijk stikstofdioxide. Hierna kon de brandweer weer retour kazerne.

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Tagged