23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Heldhaftige handhaver redt 14-jarige jongen uit water; zijn hond gered door brandweer

©112-Zuidland

Simonshaven - Rond half 2 vanmiddag is een jongen van 14 met zijn hond aan het spelen toen de bal in het water terecht kwam. De hond rende hier achteraan maar kwam vast te zitten in het ijs. De jongen ging zijn hond achterna maar kwam eveneens vast te zitten in het ijs.

Simonshaven – Rond half 2 vanmiddag is een jongen van 14 met zijn hond aan het spelen toen de bal in het water terecht kwam. De hond rende hier achteraan maar kwam vast te zitten in het ijs. De jongen ging zijn hond achterna maar kwam eveneens vast te zitten in het ijs.

Een toegesnelde handhaver van de gemeente heeft de jongen uit het ijs gekregen met hulp van omstanders op de kant. Een huisarts was al ter plaatse die de jongen gelijk kon behandelen door hem in warme doeken te wikkelen en zijn kleding uit te doen.

©112-Zuidland

De hond is door het duikteam van Spijkenisse uit het ijs gehaald. Deze is opgewarmd door hulpdiensten op de kant. Na even te zijn bij gekomen moest de hond het er even uitgooien door te gaan huilen. De jongen is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd ter controle. De handhaver is nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee.

error: Deze content is beveiligd