23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Auto rolt water in na vergeten handrem

© 112-Zuidland

Simonshaven - Een groep jongeren zag rond 10 uur vanavond een auto het water in rollen aan de Stompaardsedijk in Simonshaven. Meneer bleek echter ongedeerd te zijn en dus kon de brandweer en ambulance al snel afgebeld worden.

Simonshaven – Een groep jongeren zag rond 10 uur vanavond een auto het water in rollen aan de Stompaardsedijk in Simonshaven. Meneer bleek echter ongedeerd te zijn en dus kon de brandweer en ambulance al snel afgebeld worden.

De meneer, uit Polen, wilde zijn auto wassen op een schuin lopend stuk asfalt alleen vergat zijn handrem erop te zetten. Dus rolde zijn auto het water in. Echter wel goed gewassen maar wel total loss.

De jongeren hebben meneer geholpen met de auto tegenhouden zodat deze niet verder het water in zou rollen. De politie heeft uiteindelijk een touw uit de auto gepakt zodat de eigenaar zelf zijn auto tegen kan houden. Communiceren met meneer was lastig omdat Engels praten nogal moeizaam ging. De politie adviseerde meneer om zijn kleren uit te doen, omdat deze flink doorweekt waren omdat meneer toch al enige tijd in het water heeft gestaan om zijn auto tegen te houden. De man kreeg als vervangende kleding het ‘corona-pak’ van de politie.

De politie heeft een blaastest bij meneer gedaan en meneer blies een F, te veel dus. Echter hebben agenten meneer niet zien rijden en is hierom niet aangehouden. Ook bleek dat de auto een leenauto was.

De berger heeft de auto uit het water gehaald en meegenomen. De man is thuis gebracht door de politie.

error: Deze content is beveiligd