17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brandweer rukt uit voor broei in hooibalen

© 112-Zuidland

Simonshaven - De brandweer is vanavond iets voor half 8 opgeroepen voor een melding brandgerucht aan de Bernisse Spuidijk in Simonshaven. Ter plaatse bleken hooibalen aan het broeien te zijn. Deze waren binnenin rond de 50 graden warm.

Simonshaven – De brandweer is vanavond iets voor half 8 opgeroepen voor een melding brandgerucht aan de Bernisse Spuidijk in Simonshaven. Ter plaatse bleken hooibalen aan het broeien te zijn. Deze waren binnenin rond de 50 graden warm.

De broei in hooi ontstaat door fermentatie. Vochtigheid maakt de kans op broei groter, wat hier ook het geval was. Als de broei lang duurt en verder vordert kan het hooi spontaan in brand vliegen. Echter bracht de broei op dit moment geen gevaar op ontbranding.

De ter plaatse geroepen officier van dienst heeft samen met de gemeente en wegbeheerder afgesproken dat de balen weg gehaald moeten worden. Anders ontstaat op een gegeven moment wel een kans op ontbranden, of zullen nog meer mensen de brandweer bellen.

error: Deze content is beveiligd