17 juni 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Brandweer blust uitslaande brand

©112-Zuidland

Abbenbroek - Vanavond rond 20:30 uur is de brandweer met spoed opgeroepen voor een woningbrand aan de Oude Waaldijk. Al snel kreeg de brandweer door dat de brand ook in het dak zou zitten. Ter plaatse kwamen de vlammen inderdaad uit het dak. De brandweer ging direct met een straal naar binnen. En ook via buiten werd er direct water op de vlammen gegooid.

Na enige tijd werd de brand opgeschaald naar ‘middel brand’. Na een tijdje waren de vlammen eraf. De hoogwerker van de brandweer van Spijkenisse was inmiddels opgesteld op de dijk. Deze hebben vanaf boven de situatie bekeken en zijn begonnen met sloopwerkzaamheden aan het dak. Dit omdat de brand mogelijk nog in het isolatiemateriaal kon zitten. Kort hierop was de brand onder controle.

Hoe de brand is ontstaan is niet helemaal bekend. Wel brandde de houtkachel, maar waarschijnlijk was deze niet de oorzaak.

error: Deze content is beveiligd