13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Flitspaal geplaatst bij Abbenbroek, of toch niet?

©112-Zuidland

Abbenbroek - Het zal je misschien zijn opgevallen, of misschien was het wel even schrikken: een nieuw geplaatste flitspaal bij Abbenbroek. Maar sommige zullen ook wel met vraagtekens zitten, want is hij wel echt?

De ‘flitspaal’ staat bij de ingang van Abbenbroek vanaf Zuidland aan de Gemeenlandsedijk Zuid. Op het het eerste gezicht is het een echte flitspaal, maar wanneer je dichterbij gaat kijken vallen er toch een aantal bijzondere dingen op. Zo staat de paal stabiel door een soort poten, en is de kast een stuk kleiner dan normaal. Ook al heeft de paal poten, beweegt deze flink, wat een echte uiteraard niet doet. Het gaat dus om een dummy! Wie de dummy geplaatst heeft is de grote vraag.

De dummy staat bij een kruispunt met een geschiedenis. In 2016 werd op 29 oktober een fietser aangereden. Een 57-jarige man kwam hierbij om het leven. Dagelijks steken fietsers en voetgangers de kruising over met soms gevaar voor eigen leven. Mogelijk zien buurtbewoners deze dummy-flitspaal als laatste redmiddel.

error: Deze content is beveiligd