13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Steekvlam komt uit de grond; 200 woningen zonder stroom

© 112-Zuidland

Spijkenisse - Vanavond is de brandweer opgeroepen naar het Reina Prinsen Geerlingspad omdat er steekvlammen uit de grond of een hekje zou komen. Bij aankomst bleek als snel dat het foute boel was.

Spijkenisse – Vanavond is de brandweer opgeroepen naar het Reina Prinsen Geerlingspad omdat er steekvlammen uit de grond of een hekje zou komen. Bij aankomst bleek als snel dat het foute boel was.

Afgelopen donderdag of vrijdag is het hekje geplaatst door een aannemer. Deze kreeg het hekje al niet verder de grond in en liet het maar zo. Vanavond bleek dat het hekje gestuit is op een elektriciteitskabel. Deze zat tegen het hekje aan waardoor deze onder stroom stond. Af en toe begon deze geluid te maken en kwam er rook uit, maar ook steekvlammen zijn waargenomen.

Een busje van Stedin was al snel ter plaatse maar al snel bleek dat er meer manschappen nodig waren. Al snel werd vastgesteld dat de stroom eraf moest, waardoor een kleine 200 woningen zonder stroom zouden komen zitten.

Na enige tijd begonnen ook de straatlantaarns aan en uit te gaan. Uiteindelijk is de stroom eraf gegaan en was het gevaar geweken. De bijna 200 bewoners zullen minimaal 4 uur zonder stroom zitten.

error: Deze content is beveiligd