23 mei 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Ludieke protestactie van boeren bij wielerronde

©112-Zuidland

Abbenbroek - De boeren hebben vandaag een ludieke actie gehouden bij de wielerronde van Abbenbroek. Zij deelden zakdoeken uit als protest tegen de stikstof maatregelen.

Hierdoor liepen er tientallen mensen rond met de zakdoek, om hun pols, nek of… om de hond. Ook langs het parcours stonden meerdere trekkers met boodschappen, spandoeken en hingen er Nederlandse vlaggen ondersteboven. Dit als een teken van protest.

Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland heeft in een sprint na 100 km bij de beloften gewonnen. Remco Schouten werd tweede en Jarno Gmelich Meijling derde. Ook bij het Zomerfeest Tinte worden vandaag door boeren zakdoeken uitgedeeld.

Later vandaag is nog de koppeltijdrit. Deze start om 5 uur vanmiddag.

error: Deze content is beveiligd