18 april 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Grote inzet voor personen in hoogspanningsmast

©112-Zuidland

Hekelingen - Rond 22:30 gisteravond heeft de politie beweging gezien in een hoogspanningsmast aan de Hekelingseweg nabij de veerpont.

Hekelingen – Rond 22:30 gisteravond heeft de politie beweging gezien in een hoogspanningsmast aan de Hekelingseweg nabij de veerpont. Omdat de agenten er vrij zeker van waren iemand te zien hebben zij assistentie gevraagd vanuit de lucht. De politiehelikopter zag met zijn warmtebeeldcamera inderdaad warmtebronnen.

Inmiddels waren ook het arrestatieteam en onderhandelaars van de politie onderweg. Al snel kon bevestigd worden dat er inderdaad een persoon of meerdere personen in de mast zaten, en dan wel in de bovenste arm. In overleg met de netbeheerder, de brandweer en andere instanties is besloten dat om de persoon/personen naar beneden te halen de stroom van de kabels af moest. Hierop hebben hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1, vooral om in te schatten wat de uitschakeling zou betekenen voor de Botlek.

Net toen de politie de klimmer(s) wilde gaan toespreken, en het hele plan rond had, was er opeens beweging. Er bleken twee mannen naar beneden te komen. Het arrestatieteam is snel naar de mast toe gesneld en heeft de twee (jonge)mannen zijn aangehouden.

Gelukkig hoefde de stroom er niet vanaf, en heeft verder niemand hinder ondervonden van het voorval. De zaak ligt nu verder bij de politie.

error: Deze content is beveiligd