Vloeistoflekkage bij Farm Frites

brandweer Oudenhoorn

Oudenhoorn – Bij Farm Frites is vanavond rond 11 uur een gevaarlijke vloeistof vrijgekomen. De hulpdiensten zijn hierop groots ingezet.

De melding kwam binnen als een automatische melding bij de alarmcentrale. De brandweer heeft hierna zijn voertuigen onderweg gestuurd. Al snel kwam het bedrijf met de mededeling dat er inderdaad een ammoniak-lekkage gaande was. Hierop is het bedrijf gaan ontruimen.

Rondom de fabriek was een sterke ammoniakgeur te ruiken. Om wat voor stof het precies ging is niet bekend. De politie heeft een deel van de Zeedijk ter hoogte van de fabriek, en de hele Molendijk, afgesloten.

Ook is er een ambulance ter plaatse gekomen om drie werknemers te controleren. Geen van hen hoefde mee naar het ziekenhuis.

Tagged