13 juli 2024

112-Zuidland

Al het 112-nieuws uit Zuidland eo

Verdachte steekpartij Abbenbroek nog zwaargewond in het ziekenhuis

©112-Zuidland

Abbenbroek - De verdachte van het steekincident in Abbenbroek van afgelopen maandag ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis. Dat meldt RTV Rijnmond.

Een dag voor de steekpartij was de politie al te vinden in de Schoolstraat bij de woning van Rachel, de vrouw die bij de steekpartij is overleden. Zo meldt het AD. Zij blijkt problemen te hebben met haar ex-partner. De politie heeft hier gesproken met de partijen en is hierna weer weg gegaan. Die nacht slapen Rachel en haar dochter van zeven elders. Zoals al snel in een dorp merken bewoners dit gelijk op, en vonden dit al raar.

Die nacht wordt een bewoner uit dezelfde straat om 00:20 uur gebeld door de man. Hij vroeg of hij een pistool had. “hij had er 700 euro voor over”. De bewoner hing direct op.

Rachel en haar dochter komen maandagochtend terug bij de woning in de Schoolstraat om wat kleren op te halen. Naast hen was ook opeens de ex-partner in de straat te vinden. Volgens camerabeelden van een buurtbewoner pakt de man Rachel bij haar nek. Rachel komt ten val waarna zij enkele klappen krijgt. Dan haalt de man een mes uit zijn broek en begint de vrouw meerdere malen te steken.

Nancy Timmer, een buurtbewoner, verteld tegen het AD dat ze het heeft zien gebeuren. Zij ziet mevrouw liggen met een rood gezicht van het bloed. Ze roept nog naar de man om te stoppen, maar deze heeft een waas voor zijn ogen. “papa, niet doen!” zou het meisje van 7 hebben gezegd die ernaast stond.

De man rijdt met piepende banden weg en rijdt naar de Hartelbrug. Waar hij zich vervolgens vanaf werpt. Volgens nabestaanden zou de man het niet hebben verkroppen dat Rachel de relatie enkele weken daarvoor heeft verbroken.

Momenteel ligt de man nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis. De politie heeft de man nog niet kunnen verhoren. Wel is de man door de rechter-commissaris voorgeleid. Daarmee is ook zijn hechtenis met 2 weken verlengd.

error: Deze content is beveiligd